MKSZ LIGA KUPA FUTAM - VERSENYKIÍRÁS
2024. május 26., 11:00 óra
Versenyközpont: Magyarhertelend Fő Tér 
 
Rendező: ZENGŐ SPORTEGYESÜLET 
Tel.: +36-70-7082268 (Keszericze Zsolt), Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Versenyigazgató: Steig Csaba  - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Korcsoportok (csak MKSZ licenccel rendelkezők): 
Fiú/Férfi: U13, U15, U17, U19, U23, Elit, Master1-2-3
Leány/Nő: WU17, WU19, WU23, WElite 
Továbbá ezen kívül Hobbi (16 év felettiek): is indulhat, aki a 2024. évben szabadidős MKSZ licencet váltott ki, vagy nem rendelkezik érvényes MKSZ licenccel! (Itt is külön értékeljük a nőket, de csak abban az esetben, ha minimum 3 női nevező van.)
 
Nevezés: 
Határidő: 2024. május 22. (szerda), 24.00 óra.
/A versenyen kizárólag (AR/PR) licenccel rendelkező versenyzők vehetnek részt, szabadidős-kártya (CR) nem elfogadott. Kivétel Hobbi férfi (61,2 km) és Hobbi nő (30,6 km). Az elküldött nevezés módosítható, az utólag kiváltott licenc az előnevezés lezárásáig pótolható.
Az Elit kategóriát (E19+) nem a korcsoport határozza meg, hanem a licenc típusa! Master licenccel pl. kizárólag Master1/2/3 kategóriákba lehet nevezni./
A nevezési díj minden távon 9 500 Ft/fő, de 18 éves korig 6500 Ft/fő! A nevezési díjat a fent jelzett határidőig a ZENGŐ SPORTEGYESÜLET nevére, az 50800616- 15670300- 00000000 számlaszámra kell átutalni 2024. 05. 22. szerda 24.00 óráig.
A rajtszámok átvétele, licencek bemutatásának, aláírásoknak - ideje és helye: a verseny napján 9:00 és 10:30 óra között a Magyarhertelend Fő téren kialakított versenyközpontban! 
Technikai értekezlet kb. 10:20 -10.50 között szintén a versenyközpontban. 
 
Szakasz leírás: országúti mezőnyverseny, ami egy közel 31 km-es, több körös körpályán kerül lebonyolításra. A versenyt - az nyeri, aki a saját kategóriájában előírt táv végén elsőként halad át a célvonalon. A körpálya (jobbos kör) útvonala: Magyarhertelend – Orfű – Abaliget – Husztót – Kishajmás – Bodolyabér - Magyarhertelend
Rajt/Cél: Magyarhertelend Fő tér előtt. A versenyen CÉLFOTÓ és CHPES IDŐMÉRÉS lesz.
Indulási sorrend és távok: minden korcsoport egyszerre 11 órakor rajtol.
 
Versenyzői kategóriák és verseny távok:
- U19, Master1, Elit/U23: 3 kör– (93 km) – 789 m szintemelkedés
- U17, WU19, WElit/WU23, Master2 + Master3, Hobbi férfi: 2 kör (62 km)–526m szintemelkedés
- U13 + U15 + WU17 + + Hobbi nő : 1 kör (31 km) - 263 m szintemelkedés
Díjazás: 
A 2024. évi Országúti Liga Kupa szabályzata szerinti érem, kupa és pénzdíjazás. 
(részletek a bringasport.hu, vagy a facebook oldalakon)
Eredményhirdetés az összes kategória beérkezése után a versenyközpontnál!
Általános versenyszabályok:
- A verseny alatt útbiztosítás lesz, de a KRESZ betartása kötelező és a szervezők utasításait minden induló köteles betartani. A mezőnytől lemaradt versenyző biztosítás nélkül az útjelzéseket követve a KRESZ betartásával közlekedik.
- A versenyzők a versenyen zárt fejvédő kötelesek viselni! Az esetleges versenybalesetekért és a versenykiírás be nem tartásából, illetve egészségügyi okokból bekövetkezett balesetekért, sérülésekért a rendező semmiféle felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető. 
- Az utánpótlás korosztályokban az MKSZ áttételszabályzata az érvényes. 
(U13 és U15: 6.7m, U17 és WU17: 7.65 m). 
- A célterület közelében csak az éppen versenyben lévők kerékpározhatnak. 
- Az eredményhirdetésről való távolmaradást csak különleges indokkal (pl. rosszullét) fogadjuk el, amit a szervezők felé jelezni kell. Ennek elmaradása, vagy indokolatlan távolmaradás esetén a versenyző nem kapja meg a díját!
- Minden itt nem szabályozott kérdésben az MKSZ és az UCI szabályai az irányadóak.
A résztvevő nyilatkozata:
- A versenyen a saját felelősségemre veszek részt.  
- Egészségesen és fizikailag felkészülten állok rajthoz.  
- Szükség esetén az orvosi vizsgálatba beleegyezem, az orvos utasításait elfogadom. 
- Tudomásul veszem, hogy a rendezvényen a KRESZ-t köteles vagyok betartani.
- Ha a fenti okokra, a versenykiírásban szereplő rendelkezések megszegésére visszavezethető ok vagy versenybaleset esetén bármilyen kár (egészségügyi, anyagi, stb...) ér, illetve távolmaradásom esetén a rendezők felé követeléssel nem élek.  
- A rendezvényen készülő film és képanyag esetleges reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ezért ellenszolgáltatást nem kérek.  
- Hozzájárulok, hogy a nevezési lapon szereplő adataimat a rendező, a bringakupa.hu valamint az MKSZ (Magyar Kerékpáros Szövetség) nyilvántartsa.
 
Fontos kiegészítés: További információ a futamok rajtjánál, illetve a https://www.facebook.com/zengoteam Facebook oldalon, valamint. a Facebook eseménynél találhatók, ahol a versenyt megelőző nap bármi változást, módosítást is közzétehetünk, hiszen a rendező – különleges körülmények esetén – fenntartja a jogot a programváltozásra - pl. futamok további összevonására!
 
A legközelebbi kórház: PTE Klinikai Központ 400 Ágyas Klinika – 7624 Pécs Ifjúság útja 13.,              Telefon: +36-72-536-000
Minden indulónak sikeres felkészülést és balesetmentes versenyzést!